Nyerj jegyet a Da Vinci mosolya c. előadásra!

Páros belépőt nyerhetsz a Nemzteti Táncszínház október 18-i előadására, ha velünk játszol!

img_8631.jpeg

Az előadás egy zseni érzéseiről, élményeiről, a személyisége eddig ki nem húzott fiókjairól szól, arról a Leonardo da Vinciről, aki nem tudott egyszerűen „csak” ember lenni.

Nem először ihlette meg a Csokonai Nemzeti Színház tánctagozat vezetőjét, a koreográfus Nemes Zsófiát valamelyik festőóriás életműve, képeinek titokzatossága, vonalainak, színeinek világa, gondolatainak sokrétűsége. Ezúttal a reneszánsz egyik legnagyobb polihisztorának, Leonardo da Vincinek örökbecsű alkotásaiban, rejtélyes életében talált olyan napjainkra is jellemző tartalmakat, amelyek táncra, elevenségre vágynak.

Da Vinci már ötszáz évvel ezelőtt megjósolt olyan dolgokat, amelyek valójában csak most fenyegetik a létünket.

Ez az elme olyan nyitottsággal, kíváncsisággal, odafordulással szemlélte a világot, ami párját ritkítja, és csak tanulni lehet belőle. Talán kevesen tudják, hogy ő volt az első, aki megtervezte azt a robotot, ami a mai mesterséges intelligencia-kutatásban teljesedett ki, olyannyira, hogy egy mai, orvosláshoz használt robot róla kapta a nevét.

Mindez és még sok más „da vincis” aspektus feltárul az előadásban, hisz ne feledjük: a tánc – miként a kép is – magába sűríti a kimondhatatlant, és csak arra válaszol, amit kérdeznek tőle...!

Ha helyesen válaszolsz kérdésünkre és like-olod Facebook oldalunkat, páros belépőt nyerhetsz a 2023. október 18-án, szerdán 19:30-kor kezdődő Da Vinci mosolya c. előadásra, a Nemzeti Táncszínház kistermébe!

Melyik híres művészt nevezték el a szülei egy Da Vinci festmény előtt állva, az Uffizi Képtárban?

a) Leonard Bernsteint

b) Leonard Cohent

c) Leonardo DiCaprio-t

A megfejtést 2023. október 16-án 12:00-ig várjuk a megfejtes@tenger.media email címre. A nyerteseket telefonon értesítjük, ezért kérjük, mindenképp add meg elérhetőségedet!

Ha nem bízol a szerencsédben, jegyet itt vásárolhatsz.

img_8731.jpeg

Da Vinci mosolya
Nemzeti Táncszínház
2023.10.18 19:30
PR Evolution Company

Táncművészek: Rudisch Boglárka, Saioa Poblador, Elisa Turco, Fernando Gabriel Luis Luis, Valerio Zaffalon / Pietro di Salvo
Színésznő hang: Homonnai Katalin
Zene: montázs- Gergely Attila, Vivaldi, Dinya Dávid
Jelmez: Nemes Nóra
Dramaturg: Fabacsovics Lili
Szaktanácsadó: Hegedűs Sándor
Koreográfus: Nemes Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3918227693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása