Szuperprodukciók érkeznek a Margitszigetre

Egy szopránkirálynő, egy magyar királyné és egy hun király története elevenedik meg a Duna közepén.

Július 29-én Golden Age címmel mutatkozna be Pretty Yende és Nadine Sierra operagálája a Margitszigeti Színházban – azonban a fellépést Pretty Yende, egy sajnálatos és váratlan családi esemény miatt lemondani kényszerült. A színház változatlan időpontban megtartja az előadást, Nadine Sierra, az előadás másik világhíres szopránja változatlanul fellép a gálán, partnere Francesco Demuro kiváló operatenor lesz.

Az ExperiDance Fergeteges című előadása, amely Sissi, Andrássy gróf és egy cigánylány történetét meséli el, bravúros koreográfiákkal és pazar látványvilággal elevenedik meg augusztus 4-én. Azonban az előadásnak van egy szomorú apropója is: a darab plakátján látható Tóth Nikolett nem lehet ott a színpadon. Nikolett ugyanis 2022. június 27-én súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett, amikor a Jókai utcában ráomlott egy lakóház födémszerkezete. A Margitszigeti Színház most gyűjtést szervez a balesetet szenvedett táncművésznő gyógyítására létrejött alapítvánnyal karöltve.

sissi.jpegTóth Nikolett, az épületomlásban megsérült táncos javára gyűjtést rendez a Margitszigeti Színház

Verdi Attilája tavaly debütált a Margitszigeten és most visszatér a hollywoodot idéző jelmezek és díszletek között az európai műveltségű keleti hódító szívdobogtató alakja. Az augusztus 12-én látható monumentális előadás, amelynek eszköztára az opera műfaji határait súrolja ugyan, azonban hű marad a Verdi által megálmodott szellemiséghez.

Az előadásokról a Margitszigeti Színház igazgatója, Bán Teodóra mesélt Kalmár Andrásnak a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban 2023. július 26-án: 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3718179565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása