Hány személyiség lakik egy nőben?

Sallyben pontosan négy, ráadásul úgy, hogy nem is tudnak egymásról. Hogy hogyan sikerül mégis eggyé válniuk, azt ezúttal Pirók Zsófi meséli el a Nemzeti Táncszínházban március 28-án. 

lg-az_otodik_sally_ajanlo.jpeg

Sally Porter érzi, hogy valami nincs rendben. Olyan dolgokat tesz, és olyan helyzetekbe kerül, melyekre nem emlékszik. Elveszíti az időt. Pszichiáterhez fordul, aki ráébreszti, hogy személyisége részekre szakadt. Életét olyan traumák érték, melyeket kisgyermekként nem tudott feldolgozni, tudata így védekezett. Gyógyulásához szembesülnie kell önmagával, mindegyik én-részével, hogy megszülethessen az ötödik Sally. Erről a folyamatról szól Daniel Keyes regénye, melyet Pirók Zsófi teljesen egyedi tolmácsolásban állít színpadra.

Pirók Zsófi táncművésszel, az előadás koreográfusával Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. március 6-án:

Az alkotó eszköze a flamenco tánc, melynek válfajait mélyen ismeri a 2013-ban, Sevillában, első külföldiként végzett táncművész. A darab közponptjában öt flamenco stílussal ismerkedhetünk meg, melyek egy-egy személyiséghez kapcsolódnak. Bulerias – Derry, Farruca – Nola, Seguiriyas – Jinx, Tangos – Bella, Alegrias – Az ötödik Sally.

Az ötödik Sally
Önismereti utazás a flamenco tánc szárnyain
Pirók Zsófia
Nemzeti Táncszínház Kisterem / 2024. március 28. 19:30

JEGYVÁSÁRLÁS

Sally, Bella, Derry, Nola, Jinx: Pirók Zsófia
Sally hangja: Tompos Kátya
Ötlet, koreográfia, dramaturgia: Pirók Zsófia
Fénytervező: Pető József
Díszlettervező: Pirók Péter
Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
Zeneszerzők: José Manuel León, Antal Gábor, Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs, Andrzej Lewocki

Rendező: Góczán Judit

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr2018347083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása