Parádés díszletek, formabontó látványtervek

Február 18-ig látogatható a Prágai Quadriennálén bemutatott szcenikai munkákat felvonultató Madách – Prága című kiállítás a Pesti Vigadóban.

Megnyílt az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítása, amelyen a színházi látványtervezés és színházépítészet nemzetközi seregszemléjén, a Prágai Quadriennálén az 1971-2023 között bemutatott magyar anyagokból válogat, Madách Imre születésének 200. évfordulója kapcsán.

orszagok_es_regiok_winterreise_box.jpeg

A Prágai Quadriennálén az Országok és régiók szekcióban a legjobb dizájn díjában részesült winterreise.box, Devich Botond látványtervező munkája. Az installáció az Örkény Színház Winterreise című előadásának díszlete alapján készült.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója, Bodolay Géza Kalmár Andrásnak mutatta be a tárlatot a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr5318280223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása