A legelső szerelem varázslatai

A Kék órák olyan kérdésekre is megadja a választ, amelyeket magunknak sem mertünk feltenni.

kekorak_ea_horvathjudit_net-3364.jpg

Fotó: Horváth Judit

Eva Rottmann Zürichben élő író ifjúsági színdarabjának ősbemutatója volt december 9-én a Kolibri Színházban. A történet főszereplője, a 14 éves Fülöp új városba költözik. A suliban összeismerkedik évfolyamtársával, Julival, és mindketten új érzésekkel kerülnek szembe. Ám a köztük bimbódzó első szerelem mindent átható érzését lassan elsöpri a külvilág. Fülöp kénytelen megfelelni a haveroknak – merthogy mások már rég túl estek „azon”! A szex állandó téma a fiúk között az öltözőben. Ráadásul Fülöp apja is folyton kérdezősködik. Hőseink az érzelmek örvényében keresik önmagukat, azt a megfelelő pillanatot, amikor az ég a szokásosnál is kékebb. Hogyan kommunikáljunk szorongás és megfelelési kényszer nélkül az érzelmeinkről, a vágyainkról, szerelemről, szexről, és hogyan beszéljünk a tizenévesekkel azokról a kérdésekről, amiket feltenni sem merünk? A darabot a Kolibri Színház több sikeres ifjúsági előadásának rendezője, Kiss Márton állítja színpadra. A szereplők: Csernák Norbert, Grisnik Petra m.v., Nyirkó Krisztina és Ruszina Szabolcs. A magyar szöveget Sophia Matteikat nyersfordítása alapján Kiss Márton írta. A dramaturg Horváth Péter, a zeneszerző Sulyok Benedek, a látványtervező Polgár Péter. 

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK:

December 12. kedd 16:00
Január 23. kedd 16:00
Január 24. szerda 16:00

Kiss Márton rendezővel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. november 29-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr9018277359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása