Deszkás sztorik a Jókai téren

Egressy Zoltán ifjúsági regényét, német kortárs darabot és digitális bábokat is láthatunk a Kolibri új évadában, de persze lesz Kolibri Fesztivál is, szeptember 2-án, szombaton, immáron 32. alkalommal.

kolibri-1.jpegFotó: Tóth Berta

Novák Jánossal, a Kolibri Színház igazgatójával Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. augusztus 30-án: 

A Kolibri Színház 2023/24-es évada a hagyománynak megfelelően szeptember első szombatján egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivállal indul. Az esemény keretében rendezik meg a nemzetközi MAPPING Fesztivált, amelyen két külföldi partnerszínház, az olasz La Baracca - Testoni Ragazzi és az írországi Branar Téatar do Pháistí mutatkozik be egy-egy produkcióval. A fesztivál teljes programja itt érhető el.

Az évad első bemutatója Eva Rottmann, kortárs német nyelvű szerző Kék órák című színdarabja lesz, amelyet Kiss Márton állít színpadra, a decembertől látható előadás arra keresi a választ, hogy miként kommunikáljunk szorongás és megfelelési kényszer nélkül az érzelmeinkről, a vágyainkról, szerelemről, szexről, és hogyan beszéljünk a tinédzserekkel azokról a kérdésekről, amiket feltenni sem merünk.

Urbán legenda címmel, a Budapest Nagyregény projekt keretében készül Vidovszky György legújabb ifjúsági produkciója, amelynek bemutatóját 2024 tavaszán tartják a Budapest150 rendezvénysorozat részeként. A projekt célja, hogy a különböző kerületek családtörténetein keresztül idézze fel Budapest múltját, majd a történeteket a színház eszközeivel megjelenítse. A közönség nemcsak bepillanthat a város múltbeli és elképzelt eseményeibe, de a sokféle digitális technológia – binaurális hangkulissza, kiterjesztett valóság (AR) és digitális bábok – segítségével a részévé is válhat.

Előkészületben van továbbá Egressy Zoltán A virágot jelentő deszkák című meseregényének adaptációja, amelyet Novák János állít színpadra a kiskamasz korosztály számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6018203819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása