Vigyen-e a gyerek verseskötetet a táborba?

A minőségi kortárs költészetet komoly kapaszkodót jelenthet kamasz gyerekeink számára.

tabor.jpg

A MeseTrend első podcastjában Harmath Artemisszel, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum vezetőjével beszélget Kalmár András a középiskolások költészethez való viszonyáról, illetve arról, hogy milyen verseket, antológiákat ajánljunk, vagy helyezzünk el gyerekeink látókörében. 

Pár évtizede még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy hátizsákba vagy egy strandtáskába ne kerüljön be egy-vagy két könyv, de ma már lassan megbámulják azt, aki nem digitális eszközébe mélyed a parti fövenyen vagy az esti tűznél melegedve. Az pedig ritkaságszámba megy, hogy egy-egy verseskötet bukkanjon elő az útitáskába gyömöszölt holmik közül. Pedig szükségünk van költészetre, különösen az érzékeny korban lévő iskolás-középiskolás generáció van kiéhezve arra a különleges tápanyagra, amit egy jó vers nyújthat. De hol találhatunk igényes irodalmat kamasz gyermekeink számára? Erre is igyekszünk választ adni az alábbi beszélgetésben:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3518158050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása