Mozart nyomdokain Újbudán

A tavalyi Nemzeti Táncszínházbeli premiert követően most az Artus Stúdióban került bemutatásra Novák Péter Varázsfurulya c. produkciója a Nomád Nemzedék Társulat előadásában.

foto_01_1_128_1.jpgFotó: Ribb Péter

A különleges előadás, amelyben a bécsi klasszika zenei világa ötvöződik a kárpát-medencei népzenei és tánckinccsel, izgalmas helyszínre talált az Artus otthonául szolgáló gyártelepen. A Fonó szomszédságában található kiállító és színjátszó tér elsősorban az Artus saját, mozgásszínházon alapuló előadásainak ad otthont, csak nagyritkán jelennek meg itt külsős produkciók. És bár az alapító Goda Gábor maga is néptáncos gyökerekkel rendelkezik, az ilyen jellegű előadások mindig a Fonóban kaptak helyet. 

foto_01_1_122_1.jpgFotó: Ribb Péter

Novák Péter rendező adaptációjában a történet az eszményi szeretet és barátság veszteségének darabja. Szereplői egy valamikori családi idill széthullásának, az elsöprő szerelemnek, az elmélyülő barátságnak, a természetes életigenlésnek, a frusztrált agressziónak epizódjait élik meg egy esküvő keserédes kulisszáiban, hogy ott szembesüljenek jövőjük három próbatételének – beteljesülés, elhidegülés, elválás – kihívásaival. Mindezt Mozart nyomdokain.

Az előadásra olyan nagy számú néző érkezett, hogy a szervezők már csak párnákra tudták leültetni az érdeklődők egy részét. A terem a szó szoros értelmében zsúfolásig megtelt, de a kisebb kényelmetlenségek ellenére hosszú percekig tartó vastapssal jutalmazta a közönség a produkciót.

Az előadás Sopronban illetve Szegeden került még bemutatásra, hatalmas sikerrel. Legközelebb Pakson látható a produkció április 2-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr4218366541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása