Ilyen advent még nem volt

A Bartók Béla Boulevard első ízben szervez karácsonyi vásárt a Gárdonyi téren, de ezen túl is rengeteg izgalmas programot kínálnak.

A december 24-ig tartó rendezvénysorozat keretében számos karácsonyi hangulatot idéző program kerül megrendezésre a Bartókon. Kiállítások, forró italok, közös kézműves foglalkozások, finom borok és zenei koncertek, irodalmi beszélgetések, valamint gyerekprogramok várják az érdeklődőket, valamint december 16-án első ízben tartanak Adventi vásárt a Gárdonyi téren, ahol a színpadnak kijelölt közterületen karácsonyi előadások – zene, kóruselőadások, színházi előadásrészletek, gyerekműsorok – valósulnak meg.

foto-bartok-bela-boulevard-facebook-1024x681-1.jpeg

A program az élhető belvárosi hangulat jegyében szerveződik, emberi léptékű kulturális élményfogyasztásra ösztönözve bennünket. „Hiszen mi is lehetne jobb annál, mint a hangulatos Bartók Béla úton sétálgatva betérni egy-egy galéria kiállítására, majd a Gárdonyi téren vásárolt forró itallal (csokival, borral) felmelegedni, ajándékkal a kézben tovább sétálni? Sőt, elfogyasztani valamelyik hangulatos étterem meghitt belső terében egy finom ebédet, hogy aztán este a Gárdonyi térre visszatérve, karácsonyi hangulatú koncerten vehessünk részt barátainkkal és családunkkal” – ad tippeket Jáki Monika, a Bartók Boulevard Egyesület főtitkára. Szeretnék ugyanis ezen a napon nemcsak az üzletekben, hanem az utcán, a Gárdonyi téren, testközelben is megmutatni a Bartók Béla Boulevard kis közössége kreativitását, a kézműves és iparművészeti remekeket, a karácsonyi ünnepi hangulathoz hozzátartozó illatok és finomságok kíséretében karácsonyi installációkkal, dekorációkkal és zenével társítva.

Az adventi programsorozat idején nyílik meg Richter Sára Talált idő című kiállítása az Íme Kult Térben, most nyitja ki először a kapuit az Autistic Art Galéria, a Faur Zsófi Galériában pedig Észlelések címmel csoportos kiállítás debütál, ahol többek között Lukoviczky Endre és Jovián György munkái is megtekinthetőek. A KultPontban Helytörténeti képeslap-kiállítás valósul meg Mika Edit szervezésében és közreműködésével, továbbá a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület jóvoltából kézműves vásárt rendeznek, miközben a Fári Galériában az ünnepi enteriőrhöz választhatunk bútorokat, tárgyakat.

Az Ultramarinos Martinez spanyol DELI és tapasbar tradicionális andalúz előadással várja az érdeklődőket, az Enter Bárban finom italok mellett lazíthatunk, a Kis Présházban a Prae kiadó könyveit vásárolhatjuk meg kedvezményesen. A Szpot-ban többek között zenés irodalmi estet tartanak.

A Pár falat boldogság Konyhában karácsonyi finomságokat készíthetünk, a Kréta bisztróban forralt bort és rumos csokit választhatunk, a Bor és Közművesben az ünnepi asztalra választhatunk magunknak finom italokat.

A Kornél galéria-bolt-kávézóban önismereti meseworkshopon vehetünk részt, ahogy az Érzékelés és Felfedezés Műhely is számos izgalmas belső utazásra hív minket programjain. A Zemse Studióban ékszereket készíthetünk, az ArtMasters Kreatív Műhelyben pedig élményfestésen vehetünk részt.

Fári István, a Bartók Béla Boulevard Egyesület vezetője mesélt a rendezvénysorozatról Kalmár Andrásnak a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. december 13-án:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr5218282019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása