Indul a karácsonyi spájzszépségverseny!

December 11-ig várják a legszebb éléskamrákról készült felvételeket. Nem a méret a lényeg, már egy dúsan megrakott polc is nagy eséllyel indul!

18762743_5077f5264d04e59c101870c8962b42bd_xl.jpeg

A Szabad Terek és a Marom Budapest csoport Weiner Sennyey Tibor költő ötlete alapján meghirdette az Első Országos Spájzszépségversenyt:

„A spájz, az élelmiszer-kamra az öngondoskodás alapja, segít a hosszú téli hónapok során és lerövidíti az egyre nagyobbra és egyre környezetszennyezőbbé váló ellátóláncokat. Nagyapáink és nagyanyáink még tudták, hogy fel kell készülni a szűkösebb időkre, hogy a tavasztól-őszig tartó bőséget a hosszú tél követi, ezért lekvárokat, befőtteket, szörpöket, s minden egyebet eltettek télire. Sajnos ez az előrelátás és öngondoskodás kiment a divatból, ezért most meghirdetjük az első Országos Spájzszépségversenyt, amelyre TE is nevezhetsz!”

Hogyan lehet nevezni?

Készíts néhány fotót (maximum hármat, lehetnek korábban készültek is) saját, vagy családod spájzáról, írj róla pár sort (maximum 1000 karaktert) és küldd el mindezt a spajzszepsegverseny@szabadterek.hu email címre december 11-ig. A legszebb spájzok okleveleket kapnak, a legjobb pályázókat pedig saját lekvárokkal és befőttekkel díjazzák.
Eredményhirdetés 2023. december 21-én 17:00-tól a Kettőspont Színházban! További részletek itt.

Ugyanennek a közösségnek a szervezésében jött létre a Keressük Magyarország méhbarát kertjeit nevű kezdeményezés, amelyre hasonló feltételekkel lehet jelentkezni, erről további részleteket itt olvashatsz.

A kezdeményezések ötletgazdájával, Weiner Sennyey Tibor költővel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. december 6-án:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr4518275657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása