Ilyennek még senki nem látta Budapestet

Soha meg nem épített épületekkel egészült ki a fővárosi panoráma. 

ltszn_kismarty_astoria-6bc805ea-6666241.jpegSosemvolt Astoria – Forrás: Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ 

Különleges kiállítással köszönti a Pesti Vigadó a 150 éve egyesített Fővárost: olyan impozáns, vagy éppen brutális, szemet gyönyörködtető vagy ijesztő épületeket mutat be a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ kiállítása, amelyek sohasem épültek meg, valamilyen oknál fogva a fiókban maradtak. Ám ezek a munkák papírra vetett, vagy makett formában is műalkotások: a mai sematikus, 3D animációkkal szemben művészi kivitelezés, aprólékosság, precíziós és finoman kimunkált rajzkészség jellemzi őket. Az eredeti tervek mellett kivetítőkön is megelevenednek – a mai városképbe olvadva – ezek a szellemkonstrukciók, futurisztikus díszletvárossá alakítva ezzel jólismert közegünket. Tornyok, hidak és egy 1 km. hosszú szalagház – hogy csak a legemlékezetesebbeket említsük – határozzák meg a Vigadóban felkasírozott városképet.

A kiállítás kurátorával, Kovács Dániellel és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatójával, Almássy Kornéllal Kalmár András beszélgetett a Kapcsolódjunk! Trend FM 94.2-n futó adásában 2023. december 6-án: 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr8218274289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása