K-POP szenzáció lett Budapest

 Újabb sztárcsapat vette be magát a fővárosba.

f85jbxqbsaarfkj.jpeg

Október 23-án jelent meg a mára már világsztár státuszba emelkedett Seventeen nevű K-pop csapat Seventeenth Heaven nevű albumának God of Music című videója, amelynek leglátványosabb jeleneteit Budapesten forgatták. Azonban a klip különlegességét a rajongók milliói számára nem a magyar főváros adja, hanem egy rövid snitt, amelyet a „világűrben” vettek fel. 

A videóban 3:13 és 3:20 között kubricki látvány tárul elénk. Egy diszkógömb-fejű mikrofon lebeg az űrben, mindenféle egyéb elemekkel körülvéve. A snittet azonban nem egy egyszerű számítógépes trükkel hozták létre, hanem a Sent Into Space startup közreműködésével, akik speciális léggömb segítségével juttatták a mikrofont a sztratoszférába, ahonnan a nagylátószögű objektívnek köszönhetően a jelenet valóban űrbélinek tűnik. Arra, hogy miért választották ezt a megoldást, valószínűleg nem a kliprendező, hanem az együttes PR-osai tudnának válaszolni. 

A Seventeen, amely neve ellenére 13 tagú, a jelenleg jegyzett legsikeresebb K-pop csapatnak számít, amely megdöntötte a letöltési/eladási rekordokat világszerte. Tagjai rendkívül tudatosan építették fel megjelenésüket és karrierjüket, melynek újabb fontos lépcsőfokát jelentette a budapesti klipforgatás. És bár a világsajtó az „űrbéli” jelenetet emlegeti, az etüd leglátványosabb eleme kétségtelenül a Szabadság-hídon vonuló és a zenekart éltető tömeg, a Gellért Szállóval a háttérben.   

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr2118246055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása