Világhírű csapat ad koncertsorozatot a Budai Várban

Ismét régizenei központtá válik a Bécsi kapu téri templom, ahol a műfaj legnagyobb nemzetközi művészei adnak koncerteket a páratlan és méltán világhírű Bach-orgona főszereplésével.

daniel-roth-organ-web.jpegDaniel Roth

A Bán István orgonaművész által életre hívott Budavári Bach fesztivál igazi sztárja az a barokk orgona, amit a Reformáció Emlékévnek köszönhetően építettek meg 2017-ben, J. S. Bach életműve és orgona-feljegyzései alapján, a híres barokk orgonaépítő, G. Silberman a kései hangszereinek mintájára, túlnyomórészt korabeli technológiával. A legendás hangszer igazi mágnesként működik, a világ minden pontjáról idevonzza a legnevesebb előadókat, akik mindig elismeréssel adóznak a hangszer, és az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény előtt.

Október 18. és november 1.-e között minden másnap ingyenes hangverseny várja a műfaj szerelmeseit, olyan előadóművészek vendégszereplésével, mint Daniel Roth, Leo van Doeselaar, Peter Planyavsky, Winfried Bönig, vagy Stefan Baier. A részletes program a fesztivál Facebook oldalán érhető el. 

Bán István fesztiváligazgatóval Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. október 18-án:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr1818237763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása