A férfitáncos kihalófélben lévő fajta

Szeptember 25-én a Nemzeti Táncszínház nagytermében láthatjuk a Pécsi Balett legendás Carmen előadását. Vincze Balázs koreográfus-rendezővel a darab kapcsán az utánpótlásról is beszélgettünk.

vincze_bala.jpeg

Fotó: Tóth László

A rendező így vall a Carmenről:

„A karakterek szélsőséges érzelmi világa és Bizet muzsikája nagyon erős és ihletadó. Számomra a fő inspirációt a történet és a zene éles váltásai adják. Közel áll hozzám a karakterek kiszámíthatatlansága, hirtelensége, mely érzelmi túlfűtöttségükből fakad. Hogy lehet egy idilli nyugalmi állapotból egy pillanat alatt az őrület határára kerülni? Hogy veheti át a hatalmat a szenvedély a racionalitás felett, honnan jön az az őserő, ami tragédiába sodor, és miért nem lehet ellene küzdeni? Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A szenvedélyes szerelem alapvetően eszement állapot? Carmen érzékiségét megjeleníteni, érzelmeinek vad hullámzását táncban megfogalmazni nagyszerű lehetőség.”

Vincze Balázzsal, a Pécsi Balett művészeti vezetőjével Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. szeptember 20-án: 


A Carmen c. előadásra most jegyeket is nyerhetsz, kattints a játékhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr5318217431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása