Koncertekkel ünneplik császárnőt az Esterházy-kastélyban

A nemzetközi régizenei világ krémje emlékezik meg Mária Terézia látogatásáról a Haydneum Eszterháza Fesztiválon szeptember 1.-6. között.

maria_theresia14.jpegMária Terézia Martin van Meytens munkáján (Képzőművészeti Akadémia, Bécs, 1759. – Forrás: Wikipédia

Szeptember első napjaiban nemzetközi régizenei központtá válik a fertődi Esterházy-kastély, megidézve Fényes Miklós 18. századi udvarának rendkívüli zenei életét, melynek fő irányítója közel 30 éven keresztül maga Joseph Haydn volt. A Haydneum Eszterháza Fesztivál című eseménysorozat középpontjában Mária Terézia látogatásának 250. évfordulója áll. A fellépő művészek között a hazai és a nemzetközi régizenei élet kiemelkedő alakjai lesznek jelen Belgiumtól Új-Zélandig.

Vashegyi György karmesterrel, régizenei-szakértővel, az Orfeo zenekar alapítójával, az MMA elnökével Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n, a Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. augusztus 19-én: 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr4618197241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása