Fény derül a svájci trombitás titkaira

A salföldi Bányában nem csak világhírű muzsikusok ingyenes koncertjeit hallhatjuk, de beavatást nyerünk a zenei titkokba is. Vázsonyi János szaxofonművésszel beszélgettünk.

1280px-kobylinski_truffaz_duo_14.jpegErik Truffaz – Fotó: Wikipédia

A Bánya Jazz sorozat házigazdája Vázsonyi János pécselyi szaxofonművész a nyár folyamán több jelentős, nemzetközi színpadokról is ismert zenészt hív közös produkcióra: július 22-én a hegedűvirtuóz Roby lakatos lesz a Bánya kert vendége, míg augusztus 12-én a svájci trombitás, Erik Truffaz Live act-et mutat be Vázsonyival és dj Nora Matisse-szal. A fellépők és Vázsonyi János előadásának köszönhetően a jazz műfaja, és az attól elválaszthatatlan improvizációs attitűd zenei képzettség nélkül is érthetővé, átélhetővé válik és jónéhány személyes történet is előkerül majd. Vázsonyi sokoldalú előadásmódjával, Bach-átiratokkal vagy éppen Django Reinhardt-feldolgozásokkal tűnik ki a hazai jazzéletből, mindezekről pedig szóban is olyan lebilincselően tud mesélni, amivel az amatőr zenehallgatókat is rendre megnyeri.

Vázsonyi Jánossal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk c műsorunkban:

A koncertekről további információk itt olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr1318168163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása