Különös fotókon a bennünk élő nyár

A salföldi Bánya rendhagyó portréiról Mesterházy Fruzsina mesélt.

banya_portre_1.jpg

Egészen kora őszig látható Salföld határában, a Bánya nevű kulturális játszótéren az a rendhagyó szabadtéri fotókiállítás, amelyet olyan Balaton-környéki fotóművészek munkáiból válogatott a kurátor, Mesterházy Fruzsina, akik az emberábrázolás évezredes műfajában alkottak izgalmas, ugyanakkor a sajátságos térbe illő kompozíciókat.

Négy teljesen eltérő stílusú fotográfus, Pályi Zsófia, Mészáros László, Verebics Ágnes és a három éve elhunyt úttörő, Török László munkái nem önálló alkotásként, hanem egymással és a filmbeillő környezettel párbeszédet folytatva mesélnek vidám és olykor titokzatos történeteket a bennünk élő örök nyárról. 

Mesterházy Fruzsinával, a kiállítás kurátorával Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban 2023. július 5-én:

Portré a negyediken
szabadtéri fotókiállítás a Bányában 

Kiállító művészek: PÁLYI Zsófia, VEREBICS Ágnes, MÉSZÁROS László, TÖRÖK László
A kiállítás kurátora: MESTERHÁZY Fruzsina
Megnyitó: 2023.07.06 19:00 Salföld, Bányakert

Fb event itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr418160046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása